سفرهای من

بوم گردی و سفر و گردشگری

سفرهای من

بوم گردی و سفر و گردشگری

همه چیز از تجربه های سفر

  • ۰
  • ۰

چگونه یک اقامتگاه بوم گردی تاسیس کنیم؟

 

 

 

 

شما به عنوان مدیر در اقامتگاه بوم گردی باید تلاش نمائید که امکانات اولیه مورد نیاز برای گردشگران به شیوه ای مناسب مهیا شود. در چنین حالتی مسافران و توریست ها رضایت کافی از خدمات ارائه شده خواهند داشت.

اقامتگاه بوم گردی از آن واژه های جذاب و جدیدی است، که هر گردشگر و مسافر خوش ذوقی را به یاد طبیعت های بکر و جاذبه های زندگی سنتی می اندازد. در صورتی که شما نیز از علاقمندان به تاسیس یک اقامتگاه بوم گردی هستید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

برخی از گردشگران و مسافران، زمانی که وارد شهر جدیدی می شوند دنبال هتل های لوکس، ویلاهای اجاره ای مرکز شهر، و... نیستند، بلکه کنجکاو هستند تا مناطق بکر و طبیعت های ناب و دست نخورده را برای اقامت پیدا کنند. مکان هایی که شاید شما به عنوان غیربومی آن منطقه از وجود آنها بی اطلاع باشید. امروزه از این محله ها و کلبه ها و خانه های موجود در این مناطق به بوم گردی نام می برند، که سبب جذب بیشتر توریست ها و مخصوصا گردشگران خارجی به ایران شده است. اگر شما نیز ظرفیت های لازم برای راه اندازی یک اقامتگاه بوم گردی یا خانه سنتی را دارید اما از شرایط آن اطلاع دقیق و کاملی ندارید، با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.


گام اول: مکان یابی

قصد دارید مهمانسرای سنتی خود را در کجا راه اندازی کنید؟ تهران، قم، کرمانشاه، اصفهان یا....! این ها اصلا مهم نیست، شما باید این نکته را مورد بررسی قرار دهید که کدام مکان موقعیت بهتری برای شما ایجاد خواهد کرد. در حقیقت برای راه اندازی اقامتگاه های سنتی و بوم گردی مهمترین مسئله در موفقیت شما، مکان یابی درست و اصولی می باشد. برای مکان یابی درست باید پارامترهای زیادی را مورد توجه و ارزیابی قرار دهید. از جمله موقعیت جغرافیایی، وضعیت گردشگری، بررسی وضعیت زمین از لحاظ حریم رودخانه و جنگل، مجوزهای لازم از مراجع قانونی، دریافت مجوز، و...

نکته دیگری که باید مورد توجه قرار داد، دور بودن اقامتگاه بوم گردی از محیط های شهری، بیمارستانها، مراکز دولتی، مراکز اداری و تجاری و... می باشد.

 
گام دوم: مراجعه به اداره گردشگری شهرستان

سازمان گردشگری دارای اداراتی در همه استان ها و شهرستان ها میباشد. با مراجعه به اداره گردشگری و صنایع دستی شهرستان خود، میتوانید از مدارک لازم برای تاسیس اقامتگاه و همینطور تسهیلات آن مطلع شوید. در بیشتر مراکز، وام هایی با سود پایین برای تاسیس اقامتگاه بوم گردی داده میشود.


تضمین موفقیت با بازاریابی و فروش

مطلب مهم دیگری که باید در زمینه احداث اقامتگاه بوم گردی به آن توجه نمائید، تصمیم گیری در این مورد است که قصد دارید چگونه فعالیت های بازاریابی خود را برای توریست ها و مسافران داخلی و خارجی انجام دهید؟

در واقع چگونگی انجام بازاریابی و جذب توریست ها مهمترین اقدامی است که می توانید برای برگشت سرمایه خود انجام دهید. شما برای اینکه بتوانید توریست ها و مسافران داخلی و خارجی را به اقامتگاه بوم گردی خود جذب نمائید باید به اصول بازاریابی سنتی و آنلاین کاملا تسلط داشته باشید.

بگذارید بی پرده به شما بگوییم، سود اصلی راه اندازی اقامتگاه های سنتی و بوم گردی، جذب توریست های خارجی می باشد. در واقع جذب گردشگران و مسافران خارجی یعنی نوعی درآمد زایی ارزی، که این نوع درآمد راهکاری کمک کننده به اقتصاد کشور، صنعت گردشگری، معضل بیکاری جوانان و... می باشد.

حال که مهمانسرای سنتی خود را راه اندازی نموده اید می توانید از سایت های رزرواسیون و اجاره اقامتگاه نیز برای معرفی اقامتگاه سنتی خود کمک بگیرید تا بیشتر در عرصه مورد نظر به گردشگران و توریست ها معرفی شوید.

سایت های اجاره اقامتگاه معمولا یک بخش جداگانه برای اقامتگاه های بوم گردی دارند. به عنوان مثال، میتوان به بخش اقامتگاه های بوم گردی در سایت بوم گردی اشاره کرد.


اقدامات لازم برای راه اندازی اقامتگاه بوم گردی، یک اقامتگاه بوم گردی باید به چه امکانات رفاهی مجهز باشد؟
 
بر اساس بررسی های انجام شده در رابطه با علت محبوبیت خانه های سنتی، یکی از دلایل پرطرفدار بودن این نوع اقامتگاه ها، قرارگیری در دل طبیعت و همگام بودن با آن است. در حقیقت این مکان ها با توجه به نوع آب و هوایی که در آن قرار دارند طراحی و راه اندازی می شوند. در این اقامتگاه های بوم گردی شما اثری از مدرنیته و رسانه هایی مانند تلویزیون پیدا نخواهید کرد. حتی برخی از خانه ها به حدی از نقاط شهری دور هستند که به اینترنت دسترسی نخواهید داشت. این محدودیت ها برای گردشگران و توریست های خارجی به منزله یک امتیاز است که می توانند به دور از هیاهو و تکنولوژی، چند روزی را استراحت نمایند.

البته به بهانه همخوانی با طبیعت نباید از فراهم نمودن بعضی امکانات و لوازم رفاهی چشم پوشی نمود. در واقع شما به عنوان مدیر در اقامتگاه بوم گردی باید تلاش نمائید که امکانات اولیه مورد نیاز برای گردشگران به شیوه ای مناسب مهیا شود. در چنین حالتی مسافران و توریست ها رضایت کافی از خدمات ارائه شده خواهد داشت. در واقع امکاناتی مانند سرویس های بهداشتی، یخچال های کوچک، وسایل گرمایشی برای فصول سرد و... از جمله مواردی است که برای رفاه حال مسافران لازم می باشد.

در راستای رعایت نظافت و اصول بهداشتی حتما ملافه و رختخواب های تمیز، محلول های ضدعفونی کننده، کاورهای پلاستیکی و کاغذی با قابلیت استفاده برای یک بار، و این قبیل موارد را برای خانه های سنتی و استفاده توریست ها مهیا نمائید. ایرانی ها به مهمان نوازی و خونگرم بودن مشهور هستند، و زمانی که شما اقامتگاه بوم گردی را راه اندازی می کنید یک میزبان هستید، و باید به فکر رفاه حال مهمانان خود باشید.

منبع: سایت بوم گردی

  • ۰۰/۰۳/۳۱
  • بوم گردی بوم گردی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی